Hotel Purkmistr

Firemní setkání tak trochu jinak - Hotel Purkmistr****

4.2.2010 - Doporučujeme

V blízkém okolí Plzně se nachází komplex "Pivovarský dvůr Plzeň", jehož součástí je Hotel Purkmistr****. O jeho možnostech i o zkušenostech s nároky firem na pracovní či společenská setkání se s námi podělil Ing. Petr Míč, Marketing Manager společnosti Lukrécius, jež tento komplex provozuje.

Hotely, které jsou určeny mimo jiné i pro business účely jsou v poslední době společnostmi velmi vyhledávané. Mohl byste nám Hotel Purkmistr **** stručně představit?

Hotel Purkmistr je součástí komplexu "Pivovarský dvůr Plzeň" a byl slavnostně otevřen v červnu 2007. Nachází se v klidném prostředí památkové rezervace v předměstské čtvrti Plzeň-Černice, v prostorách původního selského dvora. Součástí komplexu je hotel, pivnice s pivovarem, restaurant, konferenční sál, bowlingová hala s barem , VIP salonek a kryté garáže. Hotel má kapacitu 65 lůžek ve 30 pokojích a 2 apartmánech. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení se sprchovým koutem nebo vanou a jsou klimatizovány s přímou regulací teploty. Vybaveny jsou LCD TV se satelitním příjmem, rádiem, telefonem s přímou volbou, minibarem, bezpečnostním sejfem a pevným, nebo WIFI připojením na internet, což je pro firemní účely nezbytným vybavením.

Pro firemní setkání je samozřejmě důležitá vybavenost konferenčního sálu. Čím disponuje a jaká je jeho kapacita?

Konferenční sál je určen především pro menší skupiny účastníků, protože je uzpůsoben nejvýše pro 80 osob. Vybaven je však kompletní konfereční technikou ovládánou přes barevný dotykový WIFI panel. Pro bližší představu uveďme DVD přehrávač, videorekordér, bezdrátový mikrofon, internet s neomezenou možností stahování dat, výsuvné plátno s projektorem, profesionální ozvučení či laserové ukazovátko. Prostory jsou zajisté také klimatizovány.

Lze v případě většího počtu účastníků akce využít ještě jiných prostor?

Na tuto variantu jsme také při projektování hotelu mysleli. Při větším počtu účastníků lze využít i prostorů restaurace s kapacitou až 100 hostů, která se nachází v blízkosti konferenčního sálu v 1. patře budovy a která rovněž disponuje technikou pro velkoplošnou projekci. Interiér je náležitě v pivovarském duchu s historickými pivovarskými předměty. Posledním, trochu již netradičním konferenčním prostorem je pivnice s dominantním umístěním pivovarských měděných varen, které jsou srdcem celého pivovaru. Ta má kapacitu až 70 míst a nechybí zde klasická konferenční výbava, ani klimatizace.

Je možnost objednat prostor pivovarské pivnice také pro firemní večírky?

Pivnice ja samozřejmě atraktivním místem pro pořádání firemních večírků, takže běžně lze využít tyto prostory pro uzavřenou společnost. V nabídce jsou však také prostory restaurace a po vzájemné dohodě je možné pronajmout i celý komplex včetně nádvoří a uspořádat zde grilování ve dvoře, popřípadě staročeskou zabijačku.

Pro jaké akce je Váš hotel především určený a s jakými akcemi máte doposud největší zkušenosti?

Kromě privátní a business klientely je hotelový komplex ideálním místem pro pořádání firemních programů, slavnostních večeří, konferencí, školení a teambuildingových aktivit. Pro aktivní odpočinek máme k dispozici třídráhovou bowlingovou halu s přilehlým barem. K večerní zábavě můžeme poskytnout i karaoke s DJ´ s party či tématicky stylovou večeři s kulturním programem. V neposlední řadě je třeba zmínit možnost nejen pořádání svatebních hostin, ale i přímo zajištění svatebního obřadu před varnou nebo na nádvoří před pranýřem.

Jednou z dominant Vašeho hotelu je vlastní pivovar. Jak dlouho už je v provozu a co mohou hosté u Vás ochutnat?

Skutečně dvoutělesová měděná varna v pivnici hotelu je dominantou, která poutá pozornost hostů, obzvláště mohou -li pozorovat sládka při práci. Minipivovar byl více než před rokem otevřen současně s celým komplexem a za rok provozu bylo uvařeno vice než 1 200 hl piva. Hosté mohou u nás ochutnat celou škálu nefiltrovaných a nepasterizovaných piv, které se vyznačují výraznými originálními chutěmi a ve kterých jsou zachovány všechny původní přírodní látky působící velmi blahodárně na lidský organizmus. Jedná se o světlý, polotmavý a tmavý 12° ležák Purkmistr, pšeničné pivo Písař a piva ochucená ovocnými nebo bylinnými příchutěmi např. borůvkový, višňový a zázvorový special nebo piva s příchutí černého bezu, cannabisu (polního konopí bez THC) a medu. Novinkou budou nyní nakuřovaná piva Ur rauch Purkmistr a Ur rauch Písař vařená z nakuřovaného sladu dodávajícího pivu uzenou příchuť.

S jakou odezvou se setkáváte u hostů v rámci spojení hotel i pivovar?Pořádáte tam také nějaké tématické večery?

Odezva hostů na spojení hotelu s pivovarem je pozitivní, neboť jim umožňuje na jednom místě ochutnat piva, která nejsou běžně na trhu k dostání a ve spojení s gastronomickými specialitami připravovanými s přídavkem piva prožít tzv. zážitkovou gastronomii. Dojem pak může být umocněn prohlídkou pivovarských sklepů s výkladem o vaření piva klasickou českou technologií. Dále uvažujeme jednou měsíčně o pořádání tématických akcí spojených s prezentací netradičních piv a jejich degustací, přednáškami s tématikou gastronomie, vlivu pití piva na zdraví atd.

Co nabízíte Vaším hostům pro volný čas či jaké aktivity mimo prostory hotelu byste doporučil pro firemní setkání?

Ve volném čase mohou využít hosté jak bowlingovou halu, tak můžeme zprostředkovat i další žádané volnočasové aktivity, jako superkarting (motokáry), paintball, zajištění tenisových a volejbalových dvorců, golfové hřiště, skatepark, návštěvu plaveckého areálu, wellnesscentra a sauny, masáže, zapůjčení kol, zajištění vstupenek na kulturní a sportovní akce a mnohé další. Naší nabídku se vždy snažíme koncipovat co nejrozmanitěji, aby si každý z našich klientů mohl vybrat to své.

Pro každý hotel je důležitý dobrý zákaznický servis. Co Vy osobně považujete za dokonalý zákaznický servis?

Samozřejmě se snažíme o maximální spokojenost našich hostů, což vyžaduje nejen ochotu vyjít vždy vstříc, osobní přístup ke každému zákazníkovi, dobré komunikační schopnosti a jazykovou vybavenost, ale i celkový přehled a informovanost zaměstnanců. Důležitým komunikačním materiálem je v této době také internet, takže k tomu patří i přehledně zpracované webové stránky a další informační prostředky.

Máte nějaké motto či filozofii, podle které se řídíte ve Vašich službách?

Vždy se řídíme mottem: Se slušností a ochotou nejdál dojdeš!

 

Daniela Ročková

 



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor