Lenka Hanáková, Director of Sales & Marketing, Hotel President*****

Rozhovor s Lenkou Žlebkovou, Director of Sales & Marketing, Hotel President*****

4.2.2010 - Doporučujeme

Lenka Žlebková vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. V průběhu svých studií absolvovala stáž na Ecole Superiere De Commerce v Paříži a Management Trainee Program ve Spojených státech amerických v hotelovém řetězci Marriott. Měla také možnost působit v oddělení Péče o zákazníka společnosti Aliatel. Po studiích nastoupila do společnosti Czechtourism jako Product Manager. Krátce na to využila příležitosti opět vycestovat do Spojených států, kde 2 roky pracovala jako Restaurant Manager ve vynikající rodinné restauraci „The Great Escape". Po svém návratu v roce 2004 působila krátce jako Residence Manager společnosti MaMaison Residences. V lednu roku 2005 nastoupila na pozici Corporate Account Manager do hotelu President, kde měla na starosti získávání nových firemních klientů. Od září změnila svůj post a  pracuje v hotelu jako Director of Sales & Marketing.

Jak byste ve zkratce charakterizovala hotel President pro novou klientelu?

Hotel President je moderní pětihvězdičkový hotel v centru Prahy, který díky své skvělé poloze na břehu Vltavy nabízí jedinečný výhled na Pražský hrad a řeku. Díky široké škále prvotřídních služeb dokáže uspokojit i tu nejnáročnější klientelu.

 

Konkurence v centru města je velká, jaké služby či možnosti poskytujete oproti ostatním hotelům?

Kromě standardně vysoké kvality a profesionálního přístupu se snažíme stále rozšiřovat a zlepšovat naše služby. Obchodní klientele nabízíme již od loňského roku vysokorychlostní internet zdarma, a to jak na pokojích, tak ve všech veřejných a konferenčních prostorách. Na začátku letošního roku jsme zahájili nový věrnostní program „President Club" s mnoha výhodami a slevami pro naše stálé hosty. Před Velikonocemi bylo v hotelu nově otevřeno centrum thajských masáží TAWAN, které si naši hosté okamžitě velmi oblíbili.

 

Nárůst turistiky je značný. Je stále Vaší prioritou business klientela?

Ano, na naší strategii přitáhnout více business klientely se za poslední rok nic nezměnilo. Mám velkou radost, že se nám to daří. V tuto chvíli již tento segment přesahuje 50% naší celkové obsazenosti, což ne každý hotel v takové konkurenci dosáhne.

 

Jaké nové služby poskytujete pro business klientelu a jak pečujete o jejich spokojenost?

Mimo již zmíněného internetu zdarma, nabízíme business klientele možnost využít za příplatek Exekutivní Lounge s business koutkem. Hosté zde mají k dispozici počítač s vysokorychlostním internetem, tiskárnu a fax. K obchodním jednáním mohou využít sousední salónek EL Greco pro 12 osob. Nově jsme pro tuto klientelu zavedli oddělený business check-in/check-out. Mimo standardní dotazníky spokojenosti pečujeme o naše hosty prostřednictvím oddělení Guest Relations, které pravidelně zjišťuje jejich přání a požadavky a snaží se je plnit k jejich maximální spokojenosti.

 

Jakými konferenčními službami disponuje Váš hotel a co nejčastěji pořádáte ve Vašich prostorách?

Hotel nabízí celkem 6 multifunkčních konferenčních sálů a salónků s celkovou kapacitou až 400 osob. Naše konferenční prostory jsou ideální pro nejrůznější typy akcí, jako např. menší konference, semináře, prezentace, tiskové konference, bankety, recepce, gala večeře apod. Všechny sály jsou plně klimatizovány a nabízejí možnost připojení k vysokorychlostnímu Wi- Fi internetu zdarma. Novinkou je vestavěný dataprojektor a LCD obrazovka v zadní části sálu pro lepší viditelnost prezentací. Nejčastěji pořádáme celodenní konference pro 20-80 lidí pro různé nadnárodní společnosti, ale výjimkou nejsou ani rauty až pro 200 osob.

 

Čím si udržujete svůj vysoký standard ve vztahu k zákazníkům?

Jak jsem již zmínila, pravidelně se dotazujeme našich hostů na jejich spokojenost prostřednictvím dotazníků umístěných v pokojích. O spokojenost hostů se stará také oddělení Guest Relations, které trvale monitoruje a zaznamenává přání jednotlivých hostů. Všechny podněty od hostů jsou projednávány užším vedením hotelu a jsou hlavním impulsem k zlepšování našich služeb. Vysokého standardu služeb dosahujeme také pravidelným školením našich zaměstnanců. Nedávno u nás proběhl také projekt „Mystery shopper", jehož cílem bylo prověřit profesionalitu našich zaměstnanců a kvalitu služeb. Díky němu jsme zjistili naše slabá místa a podnikli patřičné kroky k jejich eliminaci.

 

Má hotel ještě jiné zastoupení v Praze či České republice?

Hotel President je individuální hotel vlastněný španělskou společností Comar Group. Není tedy součástí žádného hotelového řetězce, a proto nemá jiné zastoupení ani v Praze ani jinde v ČR. Proto je naší povinností zachovat dobré jméno i v českém prostředí a jsem si jistá, že proto děláme maximum.

 

Co se změnilo v dosavadní obchodní strategii hotelu?

V zásadě se po dobu mého působení na této pozici v naší obchodní strategii příliš nezměnilo. Stále se zaměřujeme převážně na obchodní klientelu. Co se však snažíme rozšiřovat je oslovení turistické klientely ze vzdálenějších trhů, např. z USA, Kanady a asijských zemí, která je pro nás velmi atraktivní.

 

Jaké plány máte do budoucna?

V současnosti je naší prioritou zviditelnění hotelové restaurace Vltava, která má všechny předpoklady, aby se stala vyhledávaným místem nejen pro zahraniční návštěvníky Prahy, ale i pro domácí klientelu. Kromě vynikající kuchyně nabízí také atraktivní prostředí s krásným panoramatickým výhledem na řeku. Navíc se nám podařilo získat prvotřídního šéfkuchaře, p. Milana Peška, který připravil nové menu á la carte ve francouzském stylu. Hosté se s ním od června mohou setkávat i osobně každou středu při speciálních „Večerech s šéfkuchařem". Pro stálé hosty restaurace připravujeme také věrností kartu se slevou na konzumaci v restauraci a v Piano Baru. Od července budou služby hotelu navíc rozšířeny o luxusní kadeřnictví.

 

 

Doplňující otázky:

 

Váš nejoblíbenější den: sobota

Ideálně strávený večer: v kruhu rodiny nebo přátel

Oblíbený film, kniha: S tebou mě baví svět, Hotel Babylon

Mít tu možnost, s kým byste se chtěla setkat: Oprah Winfrey

Vaše vysněná dovolená: poznávací dovolená v Austrálii a na Novém Zélandě

Co nesnášíte: lidskou závist

Na co/ Z čeho se v životě těšíte: z každého hezkého a slunečného dne

 



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor