Elizabeth Riedlová, marketingová manažerka společnosti Intercatering

Lidé se vždy rádi setkávali u dobrého jídla a zábavy

Rozhovor s Elizabeth Riedlovou, marketingovou manažerkou společnosti Intercatering

4.2.2010 - Doporučujeme

Ing. Elizabeth Riedlová vystudovala Střední hotelovou školu v Poděbradech a poté Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor zahraniční obchod. Několik let vyučovala na střední a vyšší odborné škole ekonomické předměty, převážně se zaměřením na marketing. Nyní působí ve společnosti Intercatering, kde spojuje veškeré své teoretické znalosti získané v minulosti se zkušenostmi v práci s lidmi.

Zájem o cateringové služby v České republice stoupá a s ním i počet společností, které je poskytují. V čem je vaše společnost specifická?

Naše společnost je na trhu již jedenáct let a za tu dobu získala přední postavení. Jsme schopni obsloužit obrovské množství účastníků kongresů, uspořádat velmi prestižní gala večeře v reprezentativních prostorách nebo zorganizovat zábavné eventy pro firmy i soukromé osoby. Ke každému zákazníkovi přistupujeme zcela individuálně a jsme schopni zajistit všechny služby, které na catering navazují. Naší předností je velká schopnost improvizovat a přizpůsobit se daným podmínkám při zachování bezproblémové organizace práce. Vynikající kuchaři pozvednou svým uměním každou událost na nezapomenutelný zážitek a obsluha zajistí hladký průběh.

 

Jaké typy společenských akcí nejčastěji zajišťujete?

Nejčastějším typem občerstvení při společenské akci je raut.

 

Představte nám prostory pražského Břevnovského kláštera, kde jste postupně otevřeli vlastní hotel a restauraci.

Břevnovský klášter je nejstarším mužským klášterem v Čechách. Roku 993 kníže Boleslav II. a biskup Vojtěch založili nedaleko Pražského hradu při vesnici Břevnov opatství, kam byl z římského kláštera na Aventinu povolán řád Benediktinů. Břevnovský klášter představoval v období raného a vrcholného středověku významné politické, kulturní a hospodářské centrum země. Po pádu totalitního režimu a generální opravě, provedené v letech 1990-94, Břevnovský klášter opět slouží řeholní komunitě a povýšením na arciopatství (1993) se znovu zařadil mezi přední náboženská centra v Evropě.

V areálu působí několik firem, které jsou svázané s potřebami a využíváním komplexu. Intercatering zde využívá reprezentační sály pro pořádání různých společenských událostí nebo i seminářů a školení, provozuje hotel Adalbert*** a restauraci Klášterní šenk. Všechny aktivity v tomto úžasném klidném a duchovním prostoru se dají shrnout do jednoho hesla „Art of hospitality" - umění pohostinnosti.

 

Jaké další prostory můžete svým klientům nabídnout?

Každému klientovi nabízíme místo, které by vzhledem k počtu osob mohl využít a vybíráme z celé škály zajímavých budov. Jsou to různé paláce, jako je například Kaiserštejský palác, moderní prostory, sportoviště i místa méně obvyklá.

 

Kdo především tvoří vaši klientelu?

Naši klienti jsou především společnosti, které se chtějí spolehnout na profesionalitu a výsledný dojem. I mnoho soukromých osob ale uvažuje podobně, protože například svatba je zážitek na celý život.

 

Proč byste vy sama využila služeb vašich prostor?

Mně se tu moc líbí. Člověk sem přijede z uspěchaného centra a najednou se vše jakoby zklidní a uvolní. Je zde k dispozici všechno moderní zabezpečení a zařízení, prostor k práci i odpočinku. A nemusela bych se o nic starat. Ti, kteří jsou zde zaměstnaní, vědí, jak svou práci dělat.

 

Trendem poslední doby je produkční činnost cateringových společností. Souvisí s rostoucím zájmem klientů o koncipované tematické programy. Popište nám některý zajímavý tematický program z vaší dílny.

Nenabízíme tématické programy jako celek. Máme gastronomické návrhy například se jménem „Hostina kdes na tvrzi prastarej" nebo „Za vonícími dálkami", ale vždy pro konkrétní akci vymyslíme nebo zprostředkujeme zábavu dle představ klienta.

 

V čem spatřujete příčiny úspěchu vašich programů?

Úspěch našich programů spatřuji v tom, že nás baví hrát divadlo, převlékat se za různé postavy, sledovat radost našich hostů.

 

Pohostinství a pořádání společenských akcí si žádá kvalitní a schopný personál. Vaše společnost získala na rozvoj svých lidí dokonce grant z Evropské unie. To není ve vašem oboru příliš obvyklé...

Ano. Naše společnost vždycky dávala svým zaměstnancům možnost zvyšování odbornosti a když se naskytla příležitost získat prostředky z Evropského sociálního fondu, rozhodli jsme se ji využít. Myslím, že všichni pracovníci budou mít příležitost absolvovat nejméně jeden z připravovaných kurzů. Budou se týkat komunikačních, jazykových a hlavně odborných schopností. Získáme tím větší profesní znalosti i sebedůvěru každého jednotlivce, který navíc může lépe nacházet uplatnění na trhu práce.

 

Jak vidíte další rozvoj vašeho oboru a co chystáte do budoucnosti?

Lidé se vždy rádi setkávali u dobrého jídla a zábavy. V tom se nic nezmění. Je však jen na nás, jak vystihneme jejich záliby a moderní trendy. Stále více se dbá na zdravou stravu a v naší nabídce se mohou objevit návrhy jídel skládajících se čistě z biopotravin.

 



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor