Tomáš Pospíchal, manažer projektu www.meetings.cz

Rozhovor s Tomášem Pospíchalem, manažerem projektu www.meetings.cz

4.2.2010 - Doporučujeme

Tomáš Pospíchal absolvoval Fakultu informačního managementu Univerzity Hradec Králové a od roku 2001 je ještě studentem Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze. V letech 2000-2001 byl členem vývojového týmu výukového software Deseti prsty a zároveň samostatným obchodním zástupcem. Poté pracoval jako sportovní lektor a asistent Sportcentra 2000 a od začátku roku 2004 nastoupil do společnosti inSITE, s.r.o. jako marketingový pracovník a manažer projektu www.meetings.cz.

Co vlastně najdeme na Meetings.cz?

Server Meetings.cz je databází konferenčních prostor a školicích zařízení sloužících pro firemní a společenské účely. Jednoduchým a přehledným způsobem integruje nabídku těchto prostor na českém trhu a má stejně, jako je tomu v případě EduCity, sloužit k rychlému vyhledání v nabídce tohoto tržního segmentu. Server Meetings začal své působení na trhu v říjnu 2004.

 

Co vedlo k jeho vzniku?

Server Meetings vznikl z podnětu daného systematickou prací s cílovou skupinou tvořící návštěvníky EduCity, která sestává především z pracovníků z oblasti personalistiky, zaměstnanců školicích firem a odborníků z oblasti vzdělávání a lidských zdrojů. Z jejich reakcí jsme usoudili, že mají reálný problém najít na jednom místě vhodné prostory pro vlastní akce jakéhokoli zaměření. Proto jsme se zaměřili na vznik tohoto projektu, který se právě na tuto problematiku soustřeďuje a klade si za cíl být nápomocen v uspokojení těchto potřeb.

 

Co všechno mohu na Meetings.cz najít?

V současné době zde návštěvníci naleznou databázi zhruba 500 zařízení z celé České republiky. To znamená více než 3000 jednotlivých místností a sálů vhodných pro pořádání konferenčních a školicích akcí. A tento počet se neustále zvyšuje. Jedná se především o hotelová zařízení, ale do budoucna plánujeme zařadit do naší nabídky také netradiční zařízení, jako jsou víceúčelová a sportovní zařízení, různé venkovské penziony se zajímavými možnostmi využití a také prostory, které jsou všeobecně známé, ale jejich konferenční zázemí není natolik publikováno, aby bylo zapsáno v myslích zájemců o služby tohoto druhu. Kdo například ví, že se seminář či workshop dá uspořádat ve výcvikovém středisku Českých Aerolinií nebo na Pražském Hradě? I toto bude k nalezení na serveru Meetings.cz.

 

Komu je určen?

Jak již bylo zmíněno, projekt Meetings je určen pro pracovníky firem, kteří hledají vhodné prostory pro konference, firemní akce, semináře atd., a také pro samotné firmy, které tyto služby zajišťují a pořádají. Naše společnost sama pořádá konferenční cyklus HR živě, a proto víme, že je často problém najít vhodné a odpovídající prostory pro konání našich akcí, a tak je vznik Meetings.cz logickým krokem.

 

Co chystá Meetings.cz do budoucnosti?

V současnosti tým Meetings pracuje na zviditelnění serveru širší veřejnosti. Do budoucna usilujeme o to, aby se Meetings.cz stal jednou z důležitých webových stránek incentivní turistiky, kam také záběr serveru sahá. Kromě toho neustále probíhá rozšiřování databáze o nové objekty a zlepšování uživatelské "přítulnosti" stránek.

 

Jak se o Meetings vaši klienti dozvídají?

Snažíme se být vidět v online podobě, což je příklad marketingové kampaně, která v současnosti běží na www.centrum.cz. Stejně tak upozorňujeme uživatele EduCity, největšího vzdělávacího serveru v ČR, na vznik tohoto projektu. Kromě jiného jsme také partnery konferencí, jako jsou například Vztahy 2004. Velký důraz je kladen také na osobní prezentace projektu Meetings vysoce postaveným manažerům významných českých firem, kteří jsou již uživateli EduCity, a doufáme, že budou také pravidelnými návštěvníky Meetings.

 

Jaký je vztah mezi EduCity a Meetings?

Vztah EduCity a Meetings je velice těsný. Projekt Meetings je další službou uživatelům EduCity a tentokrát je zaměřen na "obě strany barikády", tedy jak na odběratele vzdělávacích služeb, tak na školicí firmy samotné. Meetings ale mají za cíl svoje služby nabídnout i dalším možným zájemcům o informace zde obsažené. Nejsou to zkrátka jen personalisté, kdo ve firmách rozhoduje a vybírá vhodné prostory pro konání firemních akcí.

 

Děkuji za rozhovor.

 

Bára Aubrechtová, bara.aubrechtova@insite.cz

 

 

Doplňující otázky:

 

Oblíbený autor, kniha: Karel Čapek - Povídky z jedné a z druhé kapsy
Oblíbená hudba (nebo skupina, zpěvák/zpěvačka): jazz, ska
Oblíbená činnost: floorball, squash a fotografování
Kam byste se chtěl/a podívat: Island, Aljaška
Na co se těšíte: na nejbližší volný čas využitý k cestování
Čeho se bojíte: o zdraví mé rodiny a přátel
Váš největší pracovní úspěch: doufám, že ještě přijde
Vaše motto: žij a nech žít
Oblíbený nápoj: Gambrinus a rulandské šedé
Oblíbená rozhlasová stanice: Radio 1
Oblíbené periodikum: Reflex
Oblíbený server: www.meetings.cz
Kým nebo čím byste chtěl/a být v příštím životě: znovu sám sebou

 

Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:

Zaujal Vás tento článek? Objednejte si služby tohoto dodavatele na EduCity.cz.



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor