Anno Domini 1471 - středověká krčma

Tel.: +420 739 869 907
Region: Praha
Adresa: Čermákova 7, Praha - Vinohrady
Kapacita prostor: 160
Maximální kapacita: 160
Kapacita ubytování: neuvedeno

Popis

V Praze na Vinohradech byl pro firemní akce otevřen ojedinělý gastronomicko-společenský prostor historického rázu. Restaurant pro netradiční akce nese název Anno Domini 1471 a nachází se v Čermákově ulici 7.

Jakmile otevřete dveře středověké krčmy, přenesete se do 15. století, a to se vším všudy, bez jakýchkoli kompromisů či ústupků moderní době. Po přivítání chlebem a solí si najdete místo u dřevěných stolů, aby obsluha v dobovém kostýmu vám nabídla pohár dobrého moku a chutnou krmi. Vše za doprovodu hudby, která dotváří atmosféru doby a odpoutá myšlenky od shonu běžných dnů.

Název AD 1471 je inspirován korunovací Vladislava Jagelonského českým králem. Na projektu pracoval tým odborníků, kteří dlouho a pečlivě analyzovali dobové prameny, aby výsledná podoba prostoru byla dokonalá.

Pečlivým nastudováním tehdejší kuchyně, se dbá na to, aby se veškeré pochutiny připravovali stylem, který se používal v minulosti, včetně surovin, které k té době patří. Host si tedy v A. D. 1471 například nedá ani brambory, ani rajčata či tomatové omáčky. A pro maximální věrnost době nepatří mezi dekorace ani rytířské meče či brnění, "jejichž cena byla tehdy vyšší, než hodnota celého hostince, a nemohly tedy tvořit výzdobu podobných podniků," jak vysvětlili doboví specialisté.

Sloučením několika firem vznikl pečlivě připravený a do detailu vytvořený zájezdní hostinec z 15. století pro 140 sedících hostů. Detailní nastudování nábytku, dekorací a dobových zvyků si vzala za úkol firma Dorian Dekor. S kompletní gastronomií, keramickými nádobami a poháry, způsobem stolování i dobovou obsluhou v kostýmech, se firma Miroslava Šimka Maxiservice postarala o kompletní iluzi z roku 1471.

Prostor je určen nejen pro firemní akce, ale i večírky větších skupin, svatby a netradiční eventy. Asi největší atrakcí je, že se měšťanům v restauraci po celou dobu věnují servírky a tanečnice, tak jak bylo v minulosti zvykem. Koncepce krčmy je založena na maximálním pohodlí a hlavně uvolnění hostů. Celý projekt se tak snažil zalepit díru na poli firemních večírků s dokonalým dobovým zážitkem, opřeným o skutečná historická fakta.

Rezervace

Rezervujte si nezávazně pobyt v tomto zařízení. Prověříme kapacitu a případně Vám nabídneme alternativní možnosti pro Vaši akci.

Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a deset ? Součet zapište číslicemi.

Fotogalerie


Souřadnice: 50.0712644,14.4414773