Hotel Výhledy

Počet hvězd: 2
Tel.: +420 379 794 264
Region: Plzeňský
Adresa: Capartice 14, 344 01 Domažlice
Vzdálenost od Prahy: 120 km
Kapacita prostor: 30, 80
Maximální kapacita: 80
Ubytování: ano
Kapacita ubytování: 75 lůžek

Popis

Hotel Výhledy nabízí ubytování s kapacitou 75-lůžek v útulných pokojích se sprchovým koutem, umyvadlem a WC. Pokoje jsou převážně dvoulůžkové.Díky své poloze nabízí hotel výborné podmínky pro rodinné rekreace. Nachází se uprostřed přírody Českého lesa, ale zároveň v blízkosti nejrůznějších možností využití volného času.

V létě koupání, turistika, cykloturistika, národopisné slavnosti. V zimě běžecké tratě, sjezdovka s lyžařským vlekem, "Postřekovský masopust". Navíc zámky, hrady, muzea, pamětihodnosti. Za špatného počasí dobře poslouží dětský koutek, ve kterém se Vaše děti určitě nebudou nudit.Kapacita většího salónku s odděleným vchodem je 80 míst a menší salónek pojme přibližně 30 osob pronájem zdarma.U hotelu je k dispozici parkoviště (bez poplatku) . Hotel je dobře přístupný po hlavní silnici, každý ho bez problémů najde. Díky klidnému prostředí nebudete ničím rušeni. K dalším vyhledávaným místům na Chodsku patří také muzeum J.Š.Baara v Klenčí pod Čerchovem. Mnozí nesmějí chybět na známém Postřekovském masopustu. Jiní dávají přednost tichu hlubokých lesů, z nichž vystupuje nejvyšší hora Českého lesa Čerchov (1042 m).

Pomník Jindřicha Šimona Baara na Výhledech
Pomník se nachází asi 300 m nad naším hotelem. Dojdete k němu po pěšině vedoucí od altánu směrem do kopce. Za pěkného počasí je od něj vidět nejen celé Domažlicko, ale i Kdyně, Klatovy a velký kus Bavorska. Samotný pomník¨k byl za okupace zbořen a kámen z něho použit na stavbu mlékárny v nedalekém Waldmúnchenu. Sochu z bronzu se podařilo ukrýt v Chodském hradě v Domažlicích. Po osvobození byl pomník opět postaven.


Z Klenčí vede na Výhledy "Baarova" stezka, která je hojně využívána k nedělním vycházkám. Chodsko patří mezi nejatraktivnější oblasti v České republice. Částečně díky zdejší malebné krajině, částečně díky bohaté a zajímavé historii. Nejvíce však zaujme svérázný způsob života místních obyvatel - Chodů, jejich pověstná konzervativnost až tvrdohlavost. Na druhé straně tato vlastnost uchovává při životě spoustu prvků, jež v jiných krajích dávno vymizely. Udržuje se spousta rodinných i výročních obřadů (masopust, Velikonoce, pouti...), místní obyvatelé hovoří libě znějícím, trochu zpěvným dialektem, ženy při mimořádných příležitostech dodnes oblékají tradiční lidový kroj.

Málokterý jiný region se pyšní takovou atmosférou, jakou má právě Chodsko. Kromě romantické nátury je tento region sympatický i čistou, líbeznou krajinou, která vábí hosty k dlouhým toulkám po lesích, lukách i pahorcích. Není divu, že Češi Chodsko považují za jeden z nejvhodnějších krajů pro svou druhou dovolenou a rádi ho navštěvují!

Chodsko - království mnoha zážitků
Souvislý pás lesních hvozdů Český les - Šumava - Bavorský les - Hornofalcký les je přírodovědecky i turisticky souhrnně označován jako Zelená střecha Evropy. Aby ne, vždyť jde o největší souvislou lesní plochu v Evropě. Více než třetinu rozlohy Zelené střechy Evropy tvoří národní parky. Nynější krajinná rekreační a turistická oblast Chodsko je členitá a po tisíc let kultivovaná krajina hlubokých lesů, táhlých úbočí hor, malebných hájků, zlatavých polí, barevných podzimních strání a s nepřeberným množstvím památek skýtá mnoho příležitostí k nezapomenutelným rozhledům do kraje. I proto je Chodsko považováno za "království" dalekých rozhledů. Rozmanitost lesních i polních vycházek, rovinných i horských, je dána přívětivostí krajiny, působící příznivě jak na nervy, tak i na duši i celou tělesnou schránku. Všude se setkáte s velmi přívětivými lidmi, potomky starých Chodů. Lidový folklor připomínají různé slavnosti, např. Chodské slavnosti v Domažlicích. Tam se sjíždějí v polovině srpna snad všichni dudáci z ČR. V kraji se dochovalo i krajkářství, paličkování nebo tvorba typické chodské keramiky a zejména výroba vyhlášené gastronomické speciality - chodských koláčů.

Rezervace

Rezervujte si nezávazně pobyt v tomto zařízení. Prověříme kapacitu a případně Vám nabídneme alternativní možnosti pro Vaši akci.

Kontrola proti spamu. Kolik je tři a čtyři ? Součet zapište číslicemi.

Fotogalerie


Souřadnice: 49.4163087,12.7902258