Zámek Zábřeh

Počet hvězd: 4
Adresa: ul. U Zámku 42/1, 700 30 Ostrava - Zábřeh
Kapacita prostor: 25
Maximální kapacita: 25
Ubytování: ano
Kapacita ubytování: neuvedeno
Kapacita a struktura ubytovacích prostor : * Ve všech pokojích najdete původní renesanční či barokní dřevěné trámové stropy. * Podlahy jsou z masivních prken či starých cihel (pak jsou vyhřívány podlahovým topením). * Vestavěné koupelny jsou obloženy dřevěnými kazetami. * Všechny nábytkové kusy originály. Jelikož na zámku se bohužel nezachoval žádný mobiliář, byl nábytek nakoupen na aukcích starožitností, a to jak v naší republice, tak v sousedním Rakousku - Dorotheum Vídeň. * Postele s nebesy jsou naopak dílem současných truhlářů, tak aby splňovaly náročné potřeby dnešních hostů. * Použité historizující dekorační látky jsou z produkce české firmy Kolovrat ČM. * Mosazná svítidla, pokud nejsou starožitná, jsou polské provenience, tzv. polské lustry. * Keramika v koupelnách pochází z italské manufaktury ECO Ceramica.
Možnost stravování: Zámecký restaurant
Doplňkové služby: Služby na pokoji * Pokojová služba 24 hodin denně * Čištění bot * Čištění oděvů * Praní oděvů * Úklid Služby recepce * Recepce otevřena 24 hodin denně * Akceptujeme kreditní karty * Prostor pro zavazadla * Personál mluví více světovými jazyky * Denně k dispozici český i zahraniční tisk * Turistické informace * Transport z/na letiště, vlakové nádraží * Buzení * Bezpečnostní schránka na recepci * Expresní check-in, check-out * Faxové služby Ostatní služby * Zajistíme překladatelské a tlumočnické služby * Domácí zvířata povolena * Catering a bankety * Konferenční místnost * Nekuřácké pokoje na přání * Hlídané parkoviště * Terasa * Wi-fi připojení zdarma v Zámeckém restaurantu, Pivnici, Lobby baru

Popis

Zámek Zábřeh představuje výjimečný soulad minulosti a přítomnosti. Zdejší tvrz se poprvé písemně připomíná již v roce 1529. Původní renesanční zámek pak přešel z rukou šlechty do rukou církve, až v minulém století zcela ztratil na důstojném významu. Tři roky usilovné a precizní práce nejen zachránily kulturní památku, ale vrátily ji historii jako živý objekt, nabízející svým hostům nevšední zážitky v nevšedním prostředí.

Historické hotelové pokoje jsou zařízeny starožitným nábytkem, vyzdobeny dobovými dekoracemi, protepleny kamennými krby, doplněny stylovými látkami či svítidly. Zámecký restaurant v klenbách nejstarší části zámku je originálním místem pro Vaše gurmánské zážitky. Stejně tak původní vinný sklep dodá vínu nový rozměr. Malý erbovní sál s erby majitelů zámku je připraven pro svatby či firemní setkání. Prostředí domácího pivovaru s pivnicí, nasycené vůní sladu a atmosférou staré krčmy, Vám nabídne tradiční nepasterizované živé pivo. Komfort doplňuje lobby bar ve stylové recepci a obchod s vínem.

Zámek Zábřeh Hotel & Pivovar se nachází v klidném prostředí Ostravy, 300 metrů od ČEZ Arény, je snadno dostupný nejen ze všech mezinárodních silničních tahů, ale také městskou hromadnou dopravou.

Rezervace

Rezervujte si nezávazně pobyt v tomto zařízení. Prověříme kapacitu a případně Vám nabídneme alternativní možnosti pro Vaši akci.

Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a pět ? Součet zapište číslicemi.

Fotogalerie


Souřadnice: 49.8073171,18.2402603