První volnočasový Ekopark Liberec

Počet hvězd: 4
Region: Liberecký
Adresa: Venušina, 460 01 Liberec
Vzdálenost od Prahy: 100
Maximální kapacita: 0
Kapacita ubytování: neuvedeno

Popis

První volnočasový EKOPark Liberec

Dokonalé sepětí s přírodou, aktivní odpočinek a relaxace, trávení volného času s rodinou offline a ekovýchova, to vše jsou hlavní priority EKOParku v Liberci.

V Prvním volnočasovém EKOParku v Liberci zjistíte, že mobil, tablet a být stále „online“ k životu vlastně nepotřebujete. První etapa EKOParku o rozloze více než 5 000 m² je téměř hotová. Nabízí mnoho originálních interaktivních přírodních prvků, které umožňují svým návštěvníkům široké spektrum aktivit. Celý park je zároveň koncipován i jako jedna velká "lesní kavárna" s dostatkem míst na sezení. Každý si může vybrat to své místo ve skrytu lesa, kde si výtečnou kávu a občerstvení vychutná.

 

Co vše v parku najdete:

Relaxační prvky určené pro pobyt v přírodě, piknikové paloučky, vyhlídkové rozhledny pro pozorování a naslouchání zvukům přírody, obří pískoviště, kniho-budky, ekodílničky, houpací sítě, hmyzí hotely,  mini zoo, čapí hnízdo z větví, dětské bludiště, přírodní stezku pro chůzi na boso tzv. smyslový chodníček, interaktivní javorový altánek plný dřevěných skládaček a blátivou kuchyní, originální dřevěné sochy, na které je přikázáno sahat, dobrodružná stezka pro celou rodinu či dětské kolektivy a mnoho dalšího.


Kultura v EKOParku
Součástí parku je jedinečná Open Stage uprostřed zeleně, která nabízí umělcům a dalším performerům možnost realizace jejich tvorby a snů. Celý prostor parku působí jako jeden velký amfiteátr. Během sezony připravujeme ve spolupráci nejen s místními umělci všelijaká kulturní, divadelní či hudební vystoupení.

 
Buď Fit v EKOParku
Pro sportovní účely a zdravý životní styl je v parku k dispozici crossfit/workoutové hřiště - venkovní posilovna pro procvičení celého těla. V průběhu sezony si dále můžete v EKOParku zasportovat i při organizovaných volnočasových aktivitách např.: lekce jógy, tai-chi s čajovým rituálem, cvičení maminek s kočárky, sebeobrana Kravmaga, tanec a další.



Přírodní učebna

EKOPark představuje ideální tip na výlet plný zážitků s doprovodným programem pro školní i mimoškolní kolektivy. Nabízíme možnost přesunout školní výuku téměř všech vyučovaných předmětů do přírody a připravujeme také environmentálně vzdělávací programy.


EKOPark naleznete na liberecké cyklostezce u zadní brány stadionu U Nisy (FC Slovan Liberec). Pěšky z centra se sem dostanete po cyklostezce, vstup do EkoParku je hned po levé straně po překročení malého mostu přes Jizerský potok. Autem lze zaparkovat na parkovišti naproti benzinové stanici Benzina a následně pokračujete pěšky po cyklostezce.

Aktuální program a otevírací dobu sledujte na ekoparkliberec.cz/ nebo na www.facebook.com/ekoparkliberec/.

Rezervace

Rezervujte si nezávazně pobyt v tomto zařízení. Prověříme kapacitu a případně Vám nabídneme alternativní možnosti pro Vaši akci.

Kontrola proti spamu. Kolik je devět a sedm ? Součet zapište číslicemi.

Fotogalerie