Divadlo Giuseppe Verdi

Region: Karlovarský
Adresa: Hlavní tř. 230/88, 353 01 Mariánské Lázně
Vzdálenost od Prahy: 152km
Kapacita prostor: 220
Maximální kapacita: 220
Kapacita ubytování: neuvedeno

Popis

Velký sál s názvem “Divadlo Verdi” je součástí budovy hotelu Continental, která byla postavena Antonem Kolbenschlagem před rokem 1890 (tehdy jako hotel Kolbenschlag). Před druhou světovou válkou sloužil velký sál kultuře, politice i sportu. Konaly se zde různé slavnosti, divadelní představení, varieté, valné hromady a místní tělovýchovný spolek zde měl vždy na konci roku svá vystoupení. Na velký sál Continentalu vzpomínal v jedné své povídce i český novinář Jaro Miškovský (1932).

Po válce hrával ve velkém sále na tanečních zábavách trumpetista Ladislav Zita se svým velkým orchestrem pod hlavičkou podniku Karlovarských rozvodných závodů. Taneční zábavy tu bývaly pravidelně a chodili sem jak vojáci, tak horníci z uranových dolů a děvčata z okolních vesnic. Od roku 1967 sloužil velký sál jako kinokavárna SLOVAN.

Dnes Divadlo Verdi patří společnosti Garzotto Hotels & Resorts a je využíván k pořádání maturitních a jiných plesů, večírků, koncertů, výstav, přehlídek, konferencí a kongresů.

Rezervace

Rezervujte si nezávazně pobyt v tomto zařízení. Prověříme kapacitu a případně Vám nabídneme alternativní možnosti pro Vaši akci.

Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a čtyři ? Součet zapište číslicemi.

Fotogalerie