Penzion Dvorce u Třeboně

Region: Jihočeský
Adresa: Dvorce 50, 379 01 Třeboň
Kapacita prostor: 50
Maximální kapacita: 50
Vybavení konfer. místností: salonek pro uzavřenou společnost
Ubytování: ano
Kapacita ubytování: 35 lůžek
Možnost stravování: restaurace pro 50 hostů + salonek

Popis

Současnost penzionu Dvorce

Penzion a restaurace Dvorce se nachází cca 2 km západně od centra historické Třeboně, nedaleko dopravní spojnice na České Budějovice. Asi 300m od penzionu se nachází druhý největší rybník - Svět, okolo kterého vede naučná stezka pro pěší i cyklisty.

Ubytování a stravování v penzionu

Pokoje penzionu jsou v nově renovované části statku a v podkroví, které si často vyžádalo atypické řešení. Nikoho tak nemůžou překvapit dřevěné mlynářské schody. Vše včetně nábytku je ze dřeva a opraveno pouze přírodními neškodnými materiály, což je jeden z důvodů proč zde zachováváme nekuřácké prostředí.

Z většiny oken je vidět na přilehlý rybníček Habr, plný šplouchajících kaprů a kuňkajících žab a za kterým se leskne hladina rybníka Svět.

Zbylá okna jsou do dvora, kterému dominuje bývalý lihovarský komín s pravidelně se vracejícími čápy.

Penzion Dvorce dále nabízí ubytování v nově zrekonstruovaných apartmánech, které se nacházejí vedle hlavní budovy penzionu. Z oken apartmánů se dá dohlédnout na rybník Svět. Apartmány mají vlastní parkoviště a garáž . Hosté z apartmánů mají možnost posezení v kryté pergole, kde si můžou ugrilovat rybu, kterou si vlastnoručně chytili v rybníčku Habr. Stejně jako v penzionu je i zde nábytek vyroben ze dřeva a opraven přírodními materiály. Apartmány jsou nekuřácké.

Za zmínku také stojí naše pitná voda, pocházející z místního vrtu farmy Dvorce Třeboň. Voda splňuje z hlediska obsahu dusičnanů podmínky kojenecké vody.

Rádi u nás v penzionu Třeboň Dvorce přivítáme Vaše hodné a čistotné domácí mazlíčky, kteří jsou dopředu nahlášení.

Vybavení pokojů

Ve všech pokojích penzionu najdete pohodlné postele, stůl se židlemi a skříň. Dále zde najdete TV. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení.

Vybavení apartmánů

Apartmány penzionu jsou vybaveny TV a WiFi připojením. Každý apartmán má svou vlastní kuchyň, ložnici, samostatný dvoulůžkový pokoj, toaletu a koupelnu.

Kuchyně je vybavena:

  • jídelním stolem
  • sklokeramickou deskou
  • lednicí
  • myčkou nádobí
  • nádobím

Odpočinek v penzionu Třeboň Dvorce

V rámci projektu agroturistiky sem přijíždějí hosté nejen z České republiky. 
Náš penzion je vyhledávaný především pro své umístění v klidné části Třeboně, v těsné blízkosti čisté přírody. Našim hostům nabízíme odpočinek například při rybaření v rybníčku před pergolou, pozorováním pasoucích se krav s telátky - u nás vzácného plemene Charollais.

Rezervace

Rezervujte si nezávazně pobyt v tomto zařízení. Prověříme kapacitu a případně Vám nabídneme alternativní možnosti pro Vaši akci.

Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a tři ? Součet zapište číslicemi.

Souřadnice: 49.0010304,14.7291926